Mieke

Mieke

Met mijn zoon, toypoedel Roos, kippen en een Griekse landschildpad leef ik in Lelystad. Vanaf het moment dat ik een potlood kan vasthouden teken ik al dieren. Ik houd van de kleine details en verschillen in elk levend wezen en mijn handen jeuken dit vast te leggen op welke manier dan ook.

Als kind wilde ik dierenarts worden. De jaloezie van de dierenarts naar de herenboeren in de buurt, waar ik, tussen HAVO en Atheneum een half jaar stage mocht lopen, bracht me echter aan het denken. En kwam uit bij dierwetenschappen aan de Wageningen universiteit.

Tussen de Wageningen universiteit, waar ik weg ging met een Master dierwetenschappen, en wat ik nu doe, werkte ik bij ABN AMRO. Ik startte daar als IT professional en eindigde als informatie architect.

Mijn achtergrond als dierwetenschapper helpt me enorm in mijn werk: ik benader het als een wetenschapper, ik weet hoe onderzoek van anderen te interpreteren en ik ben een gelijkwaardige partner voor mijn klanten. En mijn ervaring bij ABN AMRO zorgt ervoor dat ik de mores van grote organisaties ken.