Mieke

Ik woon samen met mijn zoon, toy poedel Roos, kuifhoentjes en een griekse landschildpad in Lelystad. Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden ben ik verzot op tekenen en dieren. Ik houd vooral van alle kleine details die van een dier een specifiek dier maken.

Toen ik klein was wilde ik dierenarts worden, maar tussen HAVO en VWO heb ik een half jaar stage gelopen bij de dierenarts in ons dorp. Doordat hij jaloers was op de herenboeren in de buurt, ben ik ook naar andere studies gaan kijken en kwam uit op dierwetenschappen aan de Wageningen universiteit.

En daar heb ik nooit spijt van gehad. Tussen mijn studie in Wageningen, ik heb mij Master daar gehaald en wat ik nu doe, werkte ik  8 jaar bij ABN AMRO. Begonnen als IT professional, via cowboy spelen voor de websites van het internationale netwerk ben ik daar geëindigd als informatie architect.

Dat ik dierwetenschapper ben heeft grote voordelen voor mijn werk: ik benader het als een wetenschapper, weet hoe andere onderzoekers onderzoek interpreteren en ben een volwaardige partner voor mijn klanten. Mijn ervaring bij ABN AMRO zorgt ervoor dat ik niet alleen mijn weg binnen grote organisaties weet, maar dat ik op een zakelijke en klantgerichte manier mijn opdrachtgevers benader. En grote hoeveelheden data zijn geen enkel probleem.